Dato'
FOREWORD BY DIRECTOR GENERAL
NATIONAL ANTI-DRUG AGENCY

 

Bismillahhirohmanirrahim, Assalammualaikum, Salam Sejahtera dan Salam 1Malaysia. 

Sebagaimana kita semua sedia maklum, isu penagihan dadah menjadi satu ancaman kepada negara selama lebih 30 tahun. Malah fenomena penagihan kini dilihat semakin membimbangkan apabila ia semakin menular di kalangan remaja bahkan melibatkan kanak-kanak.

Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) sentiasa peka kepada perubahan-perubahan yang berlaku di dalam persekitaran ini. Sebagai agensi utama yang membanteras masalah penagihan dadah dalam negara, AADK sentiasa berusaha untuk memberikan maklumat dan menyediakan perkhidmatan secara cepat dan menepati keperluan pelanggannya yang terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat tanpa mengira umur, bangsa, pangkat dan keturunan.

Laman web ini sentiasa dikemaskinikan dari segi kandungan maklumat, penampilan dan kemudahan berurusan yang disediakan.

Kandungan maklumat mengenai pelbagai aspek berkaitan permasalahan dadah yang dikendalikan oleh AADK ini diharap dapat menjadi bahan rujukan yang berguna kepada semua pengguna.

Saya mengalu-alukan pandangan yang membina untuk memantapkan lagi pengurusan maklumat dan kemudahan yang disediakan ini. Selamat melayari laman web Agensi Antidadah Kebangsaan.

 

Sekian, terima kasih.

 

Suhaimi bin Abdullah
Ketua Pengarah
Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK)